Naši gosti

(iz arhiva)

PD “Željezničar” – Sarajevo

U subotu, 29.04.2017. godine, u kasnim popodnevnim satima, u planinarski dom “Plješevica” pristigla je grupa od desetak članova Planinarskog društva “Željezničar” iz Sarajeva. Iako je ranije najavljivana mogućnost dolaska veće skupine planinara mnogi su ipak odustali zbog loših vremenskih prilika kakve su vladale u Sarajevu i okolici. Prema kazivanju onih koji su ipak stigli, takvo loše vrijeme pratilo ih je sve do Travnika. Nasreću, vrijeme koje ih je dočekalo u Bihaću bilo je sasvi optimalno za boravak u domu i šetnju i prirodi.

Gosti su u tri dana boravka organizirali izlet na Šabinu gredu a drugi dan u povratku, posjetili su i Štrbački buk.

Sigurni smo da riječi hvale za ukupan doživljaj a posebno za smještaj u domu, nisu samo stvar kurtoazije već i stvarnog doživljaja ugodnosti u svakom pogledu.

Hvala im na posjeti u nadi da ćemo se vidjeti opet.

 

 

UNDP – monitoring

U utorak, 04.04.2017. godine, planinarski dom su posjetili predstavnici UNDP-a, kao glavnog finansijera posljednjih radova na opremanju doma (solarni sistem za grijanje vode i modernizacija kupatila). Monitoring izvedenih radova i njihovu ocjenu u smislu prihvatljivosti, izvršio je gospodin Novak Đogo. 

S obzirom na njegovu ocjenu svega što je tom prilikom vidio i konstatirao, možemo sasvim biti zadovoljni onim što smo učinili, uvjereni da smo time stekli određenu reputaciju kod UNDP-a što bi, ubuduće, značilo veće šanse za uključivanje u nove projekte koje bude pokretao UNDP.

S predstavnicima UNDP-a tom prilikom su, pored predsjednik I. Kulenovića, boravili i drugi, za realizaciju ovog projekta zaslužni pojedinci, Kemal Bekonjić, Ahmet Alibabić i Nurudin Osmanović.

 

Planinarsko društvo “Zenica”

U noći sa subote na nedjelju, (01.04. i 02.04.2017. godine), za boravka u Bihaći i na ovim prostorima, u planinarskom domu su prenoćili članovi planinarskog društva iz Zenice. Njih 30 je bilo veoma zadovoljno uvjetima smještaja do te mjere da su spavanje platili 30 % više nego je bilo određeno. Hvala im na posjeti. Nadamo se da će opet doći kada će uvjeti smještaja biti još bolji.

Za sada imamo samo ovu jednu fotografiju ali čim dobijemo druge biće objavljene.