Održana Izborna skupština PD "Plješevica"

Održana Izborna skupština PD “Plješevica”

U subotu, 27.04.2019. godine u prepunoj kamin-sali Planinarskog doma, održana je godišnja skupština ovog Društva koja je je ujedno bila i izborna.

 

Mandat predsjednika a i većine članova Upravnog odbora ovog društva, kao i drugih tijela, istekao je današnjim danom, zbog čega je, slijedom odredaba Statuta, valjalo pristupiti izboru novih nosilaca pojedinih uloga u upravljačkoj strukturi.

 

Skupštini Društva prisustvovao je uistinu, do sada nezabilježen broj članova raznih uzrasta koji, su u lijepom ambijentu doma, ali i proljetnog vremena, održali sjednicu i na njoj donijeli odluke koje će, zasigurno imati značajan uticaj na sveukupna dešavanja u Društvu u narednom periodu.

 

Opća je konstatacija da je dosadašnje rukovodstvo Društva postavilo visoke kriterije u radu na svim poljima, posebno onog dijela kada je riječ o održavanju doma i unapređenja uvjeta za boravak u njemu a poslednje dvije godine i u dijelu samog planinarstva. Pred novim rukovodstvom svakako je izazov da održi i unaprijedi postojeće stanje što neće biti nimalo jednostavno.

Adalina Brzović, kao nova predsjednica društva, sa novim Upravnim odborom, opredijeljena je da će učiniti sve kako bio naslijeđeno dobro stanje u Društvu još više unaprijedila.

 

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *